Jazzhoppan

Välkommen till min värld

Slut

Publicerad 2007-09-30 13:42:31 i Å så lite jobb

Så var tidens projekt slut för min del. Vi nådde ett stort delmål igår så nu är det bara att vänta...

Det känns skönt fast samtidigt sorgligt. Skönt för allt som vi har jobbat för är nu offentligt och redo för bedömning, det är iofs lite läskigt. Sorligheten ligger i att lämna en fas som har innburit mycket kreativitet, glädje och positiv energi.

Men nu väntar nya projekt, det ska bli spännande.
Men först lite vila.

Over and out.

Var hittar jag pauseknappen???

Publicerad 2007-09-27 19:00:59 i Å så lite jobb

Förut kunde jag köra på ganska länge utan att det hände något. Stress påverkade inte mig nämnvärt men idag säger min kropp ifrån tidigt. Migrän. Idag är en sån dag.

Tyvärr har jag under den gångna veckan haft svårt att hitta pauseknappen.
Måste hitta den snart.

Efter helgen kanske.

Voff voff

Publicerad 2007-09-26 10:58:45 i Dagens...

"Alla våra handläggare är upptagna. Du är placerad i kö. Du har plats 58"

Gaahh!


A-kassan.
Åh så roligt!


Har inte fått några pengar utbetalda för sommarens arbetslöshet... Morr!
Nu ska jag skälla lite.

Ser framemot detta.

Faktiskt.

Nu svarar dom...

Mitt plejs och ditt fejs

Publicerad 2007-09-25 10:18:50 i I min värld

Jag har fått väldigt många invites till Facebook under veckan som gått.
Det fullkomligen rasar in från hela Sverige och världen. Förstår inte.


Men jag står emot.
Tänker inte, vill inte.
Faktiskt.


Till mina närmaste vänner som skickar en inbjudan säger jag vänligt men bestämt att jag inte tänker acceptera inbjudan men jag är gärna vän med dem i allafall. Utan ansiktsboken.


Kanske ska skapa en egen.
Vad sägs om Spaceface?

Oljud

Publicerad 2007-09-25 10:03:39 i I min värld

Nu har jag också hört det.

Uiuuuui uiiiiiiiiiii uiii.


Det nytt och annorlunda Ambulansen nya sirener.

Mycket konstigt.

Lite New York och Los Angeles över det.

Härligt.

Nattuggla

Publicerad 2007-09-25 00:39:52 i Bloggen

Var inte riktigt klar för idag även om det nu är en ny dag...
Fixat lite mera med min blogg.
Kände att rosa inte var min färg.
Men jag är inte riktigt klar ännu, work in progress.

Prövar oxå med sängbloggning, vilket är nytt för mig. Lite obekvämt må jag säga. Föredrar nog en sittande ställning.

Nu är det natt.
Dags att gosa täcket och krama kudde.

Tjejkväll

Publicerad 2007-09-24 17:42:33 i Betraktelser

Rosenbloms begäran...

Jag var i Globen i fredags och tittade på Ladies night med Martin Stenmarck, Kjell Bergqvist och Micke Tornving. Jag hade fått en fribiljett, känner koreografen för hela showen och eftersom jag själv jobbar i branschen var jag naturligtvis nyfiken på konkurrenterna. Jag hade aldrig betalat för en sådan show, jag är väldigt skeptisk till sån här smal underhållning. Men mina förväntningar på showen var ju inte mindre för det. Jag hade tänkt mig nåt i Las Vegas-stil.

Men jag blev besviken. Stenmarck, Bergqvist och Tornving inledde showen starkt med snabba videoklipp ifrån ett iscensatt rymningsförsök från ett högrisk fängelse någonstans i Sverige. Av någon anledning hamnade de på Globen...
Sedan tog spänningen slut. Sedan blev det bara massa dravel om vem som var bäst och snyggast. Micke Tornving var iofs klockren, som vanligt, med sina sura, uppkäftiga och negativa karaktärer. Kjell Bergqvist var nog egentligen bara med som ögongodis för 40+.

När sedan "mellandiscot" drog igång, klev jag igenom denna enorma massa på väg till backstage. Jag hade en manlig ledsagare med mig för att hitta rätt bland Globens alla kulvertar. Han höll på att bli uppäten levande. Gah!

11 000 skrikande tjejer som fullkomligt tappar all vett, etikett och passande socialt beteende. Så fort någon av det motsatta könet visade sig kom neandertalskvinnan fram. De som var värst var de som var över 35...

När sedan Måns Zelmerlöv ska köra sin show, då gick jag hem. Jag stod inte ut....

Hela kvällen var en högst märkligt upplevelse.
Jag har fått det bekräftat för mig igen att jag inte gillar när människor av samma kön samlas på ett och samma ställe i sådana massor, oavsett kön.
Läskigt!

Utseende

Publicerad 2007-09-23 21:51:41 i Bloggen

Jag håller på med min bloggs layout.
Klurigt.
Ha tålamod med mig...

Tror inte riktigt på rosa.

1+1=2

Publicerad 2007-09-23 20:36:55 i Kärlek

En dag alldeles för mig själv.
Skönt.
Me, myself and I.

Idag trivdes jag med att vara ensam, alldeles allena. Jag och mina tankar.
Orkade inte riktigt vara social idag, orkade inte bli påpassad, synad och få kommentarer eller frågor där svaren analyseras. Så det var bäst att stanna hemma idag. Med mig själv.

Men jag gillar samtidigt tvåsamheten, trivs bäst då. Jag uppskattar kärleksfulla sällskap med människor som inte dömer eller ifrågarsätter mig. Personer som gillar mig för den jag är.
Som min älskade.
Med hull och hår. Varje dag.

Du får gärna komma hem nu.
Hålla om mig.
Hela mig.

En ganska vanlig dag

Publicerad 2007-09-21 14:01:43 i Allmänt

Idag är en helt vanlig dag. Händer inget speciellt. Jobbet rullar på men skulle hellre vara hemma och äta godis. Nu kan jag inte vara hemma så jag får äta godis på jobbet istället =) Nästa vecka kommer att bli en helvetesvecka, jag känner det på mig. Den kommer närmare och närmare så jag måste vara klar med veckans projekt innan jag går hem idag.  Efter nästa lördag kommer det att lugna ner sig, det kommer att kännas skönt.

Dags att återgå till verkligheten.


Jo förresten, det är inte en helt vanlig dag. Jag ska gå på Ladies night ikväll i Globen. Ja ja ja, tjejkväll tänker ni. En massa skrikande tjejer som svimmar när de ser Martin Stenmarck och medelålders kvinnor fullkomligen dööööör när Kjell Bergkvist visar sig.

Ja precis så kommer det vara.
Jag har fått en gratisbiljett, kunde inte låta bli...

Find a happy place... Enjoy

Publicerad 2007-09-19 11:31:11 i Betraktelser

Mina kollegor säger att jag är en skön person att ha omkring sig på jobbet. Jag är glad, lojal, ordningsam, noggrann, sköter mitt jobb och jag tar ibland med fikabröd. De brukar säga att även om det runt omkring mig är kaos så är jag fortfarande lugn, jag retar inte upp mig på saker i onödan.

Det är sant, oftast finns det ingen anledning att gå upp i atomer för skitsaker. Jag har liksom annat för mig. Det finns viktigare saker i livet. Det är bara ett jävla jobb.

Nu tillbringar vi ju en väldigt stor del av vårt liv just på jobbet och då är det ju fanastiskt om man kunde ha ett arbete som man trivs med. Få uppskattning, utvecklas och utmanas.

Jag har ett sånt jobb. Jag gillar att gå till jobbet. Visst, jag kan reta mig på saker och framför allt på personer på jobbet som gör mitt liv just för tillfället  väldigt surt. De pratar för högt så att jag inte kan koncentera mig (och nu menar jag VÄLDIGT HÖGT), skickar okompletta mail med för dålig information och tar den sista riskakan i skåpet utan att tänka på mig!!

Precis då, just då förflyttar jag mig till mitt inre rum, en annan plats och hittar ett skönt ställe för min hjärna och själ att befinna sig.. En plats utan stress, oro och irritation.

Det låter väldigt flummigt, jag vet.
Men det funkar.
Faktiskt.

Eeeuuuu!

Publicerad 2007-09-17 12:58:09 i Allmänt

Anslutningsbuss till Vikingline-terminal


Längst bak sitter de 'coola' tjejerna ~35 och dricker öl och pratar högljutt om vad som ska hända på båten. I Stockholm passerar bussen en byggnad.


Tjej 1 (läser skylten): SMITTSKYDDSINSTITUTET...      Jaa, här får vi åka förbi på vägen hem då...

Sköna söndag

Publicerad 2007-09-16 17:45:08 i Sköna dagar

Söndagar är bra dagar. Sova länge, även om jag i morse vaknade vi åtta och hade sovit klart. Det tyckte i allafall min kropp. Jag hade en lång frukost och läste DN och efter det blev det en promenad runt i stan i det fina vädret. Otroligt skönt.
Sedan blev det lite städning idag också, hittade fler saker som skulle till grovsoprummet.
Jag förstår inte var alla grejerna kommer ifrån, förökar de sig någonstans eller? Köket fick sig en omgång också av mig och herr Ajax.

I morgon är det dags att hoppa på ekorrhjulet igen.
Ännu en jobbvecka men den kommande veckan innehåller en del bra avbrott i vardagen. På tisdag och fredag är det dags för teaterbesök, det ska bli väldigt roligt. Jag har fått gratis biljetter till dessa evenemang och gratis är ju som bekant gott!

Jag ska också försöka komma iväg och träna. I tisdags förra veckan tränade jag styrketräning för första gången igen sedan i juni. På onsdagen och torsdagen hade jag sån otrolig träningsvärk att jag hade svårt att gå. Men det är bara på det igen antar jag...

Men helgen är ju inte slut ännu så nu är det dags för kladdkaka...

Feng shui

Publicerad 2007-09-15 17:28:20 i Sköna dagar

Ännu en skön helg hemma.

Jag gillar att fluffa omkring hemma i mina mysbyxor även om idag har det varit lite av storstädning hemma. Just nu känner jag mig väldigt tillfreds, det är välstädat och luktar gott i hemmet. Jag har flyttat på grejer så att de hamnar på sin rätta plats. Antingen till grovsoprummet eller hemma i lägenheten. Jag hittade mycket saker som just fick bäras iväg till grovsoprummet.  Sanningen är ju den att ingen orkar inte ta hand om hemmet under vardagarna så när helgen kommer är det operation städning som gäller. I allafall denna helgen, ordning och reda i hemmet har tyvärr inte legat överst på min to do-list på sista tiden.

Jag känner mig alltid lite lättare i själen när jag får slänga saker. Vi har en del projekt kvar i lägenheten att göra, måla om i hallen och på kontoret. Båda två är ganska stora projekt att sätta igång och vi vill inte göra det samtidigt.  Vi ska bara hitta en ledig helg att göra det på.

Nu ska jag gå och göra mig en kopp te sedan blir det en sväng hem till kompisar på middag.

Dags att gå hem

Publicerad 2007-09-14 14:30:49 i Allmänt

Äntligen är det snart dags att gå hem efter en låååååååååååång vecka.
Är väldigt sugen på att slänga mig i soffan och käka popcorn när jag kommer hem.

Jag känner mig lite uschlig, hoppas att jag inte håller på att bli sjuk. Förskyld.
Vill inte, tänker inte!
Jag har inget emot att vara hemma men inte om jag är sjuk, jag blir så dålig när jag är förskyld. Helt sänkt.

Jag får gå hem och kurera mig med mina herrejössespiller, hälsokost som faktiskt funkar. Excoldit.
Får väl knapra i mig en karta eller nåt.

Snart

Publicerad 2007-09-14 09:13:06 i I min värld

är det helg! Yihooo! Tjolahoppsanhej!

Som jag har längtat.
Det ska bli så skönt. Den här veckan har varit så otroligt lång och jag har varit trött hela tiden så nu ser jag framemot helgen. Bara mysa med Mannen.

Nu ska jag bara ta mig igenom denna dag. Det borde ju inte vara någon match.

Är inte klockan fem snart?

Är det fredag snart?

Publicerad 2007-09-12 08:45:22 i Allmänt

Idag är jag  sjukt trött.
Jag ville inget hellre än stanna kvar i sängen när klockan ringde. Försökte till och med känna efter om det var så att jag kanske hade en anledningg att stanna hemma. Typ migrän eller nåt.
Men nä så var det inte, migrän är i och för sig inget roligt att ha. Jag släpade mig upp ur sängen, hoppade över duschen och gick rakt på frukosten. Den tog väldigt långt tid att få i sig och när den till slut var uppäten var det dags att åka till jobbet.

Är det meningen att det ska vara så här?
Sova, gå upp, frukost, gå till jobbet, jobba, gå hem från jobbet, träna, äta middag, sova, gå upp...
Varje dag!?

Är det inte helg snart?

Jag heter Sture?

Publicerad 2007-09-11 08:50:35 i Betraktelser

Jag hade bestämt lunchträff med S i går, hon skulle vara inne i stan och gå en kurs. Hon är egentligen mammaledig men deltar ändå i en handledarkurs för lärare. Eftersom hon fortfarande ammar lilla E fick pappan dra barnvagn på Söder i väntan på att kursen skulle vara klar. Vi hade en trevlig lunchstund alla tre och pratade om ditt och datt. De är två väldigt trevliga och mysiga personer och jag träffar dem alldeles för sällan.

I lördags fick en annan god vän barn igen för tredje gången. I bekantskapkretsen har det bara "ploppat" ut killar på sista tiden och jag trodde väl att det skulle bli en tjej för jämnlikhetens skull men inte då, det blev en liten kille.

Det verkar som om att man ska döpa sina barn till tant- och gubbnamn nuförtiden. Vissa är ju väldigt fina och vissa andra... inte. Vi har några namn som finns i vänkretsen; Hugo, Albin, Arvid och nu till sist Einar. Alla dessa namn är väldigt coola.
Jag gillar namn som Olle, Sune, Tyra och Axel men jag har ännu inte träffat eller hört talas om någon som har döpt sitt barn till Klemens, Sture eller Göte.
Dessa namn lyser med sin frånvaro. Undrar varför.

Utmaning

Publicerad 2007-09-10 11:58:11 i Listor

Jag har blivit utmanad av Hanna.

Regler: Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg som innehåller åtta fakta eller vanor om en själv. I slutet av inlägget utmanar bloggaren åtta nya personer. Glöm inte att lämna en kommentar om utmaningen i deras kommentarrutor på deras bloggar, så att de vet att de har blivit utmanade.

Vanor/ovanor eller tvångsbeteende, välj själv!

  • Måste alltid ta på mig vänster sko först. Fråga mig inte varför...
  • Snoozar alltid. Vilket innebär att jag egentligen alltid är försenad på morgonen.
  • Måste alltid byta kläder när jag kommer hem från jobbet. I love my mysbyxor!
  • Måste sova på den högra sidan av sängen (från rummet sätt) annars vet jag inte var jag är.
  • Om jag håller i en sax "klipper" jag i luften innan jag använder den.
  • Avskyr juice som är blandat med sprit. Blääää! Annars går det mesta ner...
  • Alltid glad, har väldigt svårt att vara otrevlig mot folk, även det skulle behövas ibland. Jag lovar att bli bättre på att bemöta otrevliga människor.
  • Är kortväxt, fräknig, närsynt och rödhårig! And I'm proud of it!


Nu utmanar jag Liv och Rosenblom 

Svåra beslut...

Publicerad 2007-09-07 14:33:26 i Dagens...

På tal om val...
Vissa är svårare än andra...


Centralen, Stockholm

Två killar ~18 sitter och väntar på tåget. Den ena verkar ha flera tjejer på kroken och ber den andre om hjälp.
Kille 1: Alltså, brorsan, vem ska jag välja?
Kille 2: Men jag vet inte, du får skylla dig själv som håller på med flera.
Kille 1: Men sluta klanka ner på mig och hjälp mig istället!
Kille 2: Men ta den första då.
Kille 1: Men nej, alltså, hon har ju 3.
Kille 2: Vaddå 3?
Kille 1: Ja, då kan jag ju inte sms:a gratis...

Kan själv

Publicerad 2007-09-06 11:07:23 i Betraktelser

Jag inbillar mig att jag har koll på mitt liv. Jag vet att alla beslut som jag tar och även alla icke-beslut har en påverkan på mitt liv på ett eller annat sätt. Ibland blir det bra ibland blir det väldigt dåligt.

Just nu är jag inne i period där varje beslut som fattas när noga igenomtänkt. Hur kommer detta påverka mig och hur påverkar det min omgivning. Alla val jag gör, gör jag för min egen skull. Ingen annans. Jag följer mitt hjärta med förnuft och vill känna att valet är helt mitt eget . Jag vänder och vrider, fram och tillbaka, analyserar och väger för och emot.
En del saker i livet väljer jag att välja varje dag. Personer och upplevelser som, om jag var tvungen att välja igen, skulle jag göra samma val igen. Och igen och igen.
Som valet av min livs kärlek. Jag skulle välja honom igen. När som helst.

Men det finns saker i livet som inte går att styra över. Känslor, föräldrar och andras beteende. Där är valet inte mitt eget.
Men jag kan välja att hantera det som kommer i min närhet. Jag tror att jag har fått nog med verktyg så att jag klarar mig. Resten måste jag fixa själv.

Jag är på god väg.
Jag är en stor tjej nu, kan själv.
Faktiskt.

Flyt

Publicerad 2007-09-05 11:26:07 i Å så lite jobb

                                     image2

Trodde att dagen skulle bli hopplöst omöjlig. Möten som korsar varandra, mail som ska besvaras, material som ska levereras. På väldigt kort tid. Tid som jag från början inte hade.
Men nu verkar det som om att allt flyter på. Konstigt.
Hinner till och med äta lunch idag.

Allting går. Bara man vill.
Jag har flyt idag.

Glädjeskutt?

Publicerad 2007-09-04 17:55:14 i Allmänt

Hopp.
Jag hoppas, hoppas, hoppas.
Denna gång kanske det funkar. Jag vill ju så gärna att det ska funka. Jag vill.
Grejen är ju den att jag får inte tänka på det för mycket. För då funkar det inte.
Hoppet alltså.

Rymdkompisar

Publicerad 2007-09-04 11:38:34 i Betraktelser

Som sagt...
Det har varit mycket snack de senaste veckorna om flugan. Flugan som kanske är här för att stanna. Eller inte.

Det här med Facebook...
Jag har en kompis som tjatar att jag ska skaffa Facebook. "Åh det är sååå bra!"
Nä jag tror inte det.
Det räcker med MySpace.

"Mitt" MySpace som jag besöker varje dag växer sig sakta med människor som vill bli mina vänner. Vissa blir det, vissa inte. Denna vecka verkar det som om det är SPAM-vecka. Det rasar in requests från hela världen och alla åker i sopkorgen. När jag själv surfar runt hittar jag naturligtvis vänner som jag vill adda. Ni vet kompisars kompisar och gamla klasskompisar.
Men tänk om de inte accepterar min inbjudan! Jag skickar ju iväg en inbjudan lite sådär från höften. Tänk om de trycker på Deny... Vad trist!
Var går gränsen? Jag väljer ju bort folk som jag inte känner...

Min vän som fick mig att signa upp mig på MySpace hade fått ett mail härom dagen från en "vän" som skämtsamt undrade om vad hon skulle göra för att hamna bland min väns Top Friends?!

Jag har säkert inte kommit på hälften av alla fiffiga funktioner med att ha ett mittplejs-konto men för mig funkar det som ett sätt att hålla mig uppdaterad med mina vänner som befinner sig utomlands. Jag läser deras bloggar och ser på bilder från deras resor utan att behöva vänta tills de kommer hem om ett halvår.

Måste man ha alla prylar för att ha ett fungera kompisnätverk?
Jag bloggar och använder mittplejs.
Det räcker för mig.

Oh my god!

Publicerad 2007-09-03 16:09:34 i Allmänt

MySpace när det är som bäst:


"my dear ,

I am soma i look in your eyes,and i saw some lovely look that gladens my heart that i can found my chance in you...i will like to tell you that no noble mistress, this fresh morning with me when you are by at night i do beseech you chiefly that i might set it in my prayers.pls what is your name? "Från min mailbox på MySpace...
Oh my god...

Audrey Hepburn och jag

Publicerad 2007-09-03 11:50:12 i Sagt och gjort

Efter en fantastisk helg är jag nu tillbaka på jobbet.
Det verkar inte som om jag bloggar när jag är ledig.
Märkligt. Lovar att bättra mig

Helgen var som sagt fantastisk.
Inga måsten. Skönt.
Vaknade ensam och av mig själv i lördags för första gången på väldigt länge. Annars är det alltid något/någon som stör och jag brukar inte få sova längre än til 8. Nu kunde jag ligga och dra mig ända till 10.

Målet under lördagen var att gå ut på stan och hitta en klänning till bröllopet som jag ska på nästa helg. Jag hade redan klart för mig hur den skulle se ut. Gick in i min favoritbutik, i alla fall när gäller festkläder, och där,
där hängde den! Min kläning!
Axelbandslös, vid kjol, svart och vit och med ett stort svart band i midjan, a' la 50-tal. Passar bra till min nya frisyr som jag stormtrivs i!. Jag klippte av mig allt hår i fredags, från toklångt till page... Jag passade även på att tona det lite mörkare...

Glad och mycket nöjd gick jag vidare och inhandlade även höstens huvudbonad, en keps i fiskbensmönstrat ylle. Skitsnygg!

Jag träffade även min bästis senare på kvällen som jag inte har träffat på flera månader. Hon är gravid och ska ha barn vilken dag som helst. Det ska bli mycket spännade och se vad det blir för en liten krabat!

Söndagen startade med brunch tillsammans med kompisar. Jag åt som vanligt alldeles för mycket. Men det var väldigt gott. För att inte ramla ihop i paltkoma bestämde vi oss för att promenera runt stan. Det blev en tur runt Skeppsholmen och sedan hem i det härliga vädret.

Jag känner mig riktigt utvilad och har på känn att denna vecka kommer att bli en bra vecka!

Om

Min profilbild

Jazzhoppan

Ovanlig fast ändå väldigt vanlig. Skriver om det mesta och bästa i livet. Välkommen till min värld.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela