Jazzhoppan

Välkommen till min värld

Spring spring spring! Idag fick de små ben...

Publicerad 2010-04-28 08:17:30 i

img_0178 (MMS)

Spring spring spring! Idag fick de små benen springa till t-banan. Sen som vanligt. Då bestämmer sig SL för att strula. Men det gör inget idag, för idag är ingen vanlig dag. Dagen avslutas med middag med kärleken. Hurra för mig och för oss.

Sopigt

Publicerad 2010-04-19 21:16:28 i Dagens...

Jag glömde att slänga soporna innan jag åkte hemifrån i fredags.Skönt att se att komposten fungerar.


Smuts i öronen

Publicerad 2010-04-15 10:20:23 i Betraktelser

Det här inlägget borde kanske hamna i en egen kategori, typ "Saker du inte vill höra på bussen eller tunnelbanan". Detta sas av en tjej, ca 17 år som pratade (hoppas jag) med en kompis i mobilen:
"... asså då plockade han fram den största löskuken jag sett! Vad fa-an skulle jag göra liksom??!"

Jag råkade höra detta på vägen hem från jobbet igår och jag brukar nästan alltid ha musik i öronen men denna här gången var det andra tongångar. Jag är inte pryd eller bryr mig särskilt om vad folk pratar om när andra hör men jag blir alltid lika förvånad när filtret är borttaget.

Jag vet inte vad som var värst: att hon var ung eller att hon pratade om dildos/löskukar eller kanske kombinationen, i en smockfylld tunnelbanevagn.
Suck

Kan själv del 2

Publicerad 2010-04-10 16:01:45 i I min värld

Under sensommaren förra året kom jag över en bok "Från singel till självbo- konsten att trivas i sitt eget sällskap" av Kicki Biärsjö. Hon säger själv att hon skrev boken för alla singlar, "då oftast att singel antyder att man är i väntan på, halv och ofärdig. När normen med klämtande bröllopsklockor, 1,8 barn och parmiddagar var för stark". Precis som många andra sk. självhjälps böcker skummade jag genom den. En del tänkvärda saker men framför allt för min del, hög igenkänningsfaktor.

Orsaken till att vara ensamstående med lägenhet och dammråttor, är olika. Oavsett anledning hoppas jag att det känns bra eller för den som ogillar sin situation ändå kan känna hopp.
Att vara själv har aldrig varit något problem för mig men jag gillar tvåsamhet. Jag gillar att dela min vardag med någon.

En del tycker nog att det är lättare att dra sig undan då man känner en risk av att bli sårad. Den risken får jag ta, jag skulle ångra mig om jag inte tog chansen. Väljer jag bort det får jag också stå ut med att aldrig få veta hur det kunde ha varit.
Trots eller kanske tack vare allt som har hänt i mitt liv väljer jag kärleken. Jag väljer min kärlek ♥

Kan själv

Publicerad 2010-04-08 19:58:07 i I min värld

De senaste dagarna har jag funderat över en del saker. Inget allvarligt utan mera dragit slutsatser. En av fördelarna med att vara återvunnen är att jag har delvis slutat älta saker. När problemet har uppstått ta tag i det på en gång. Analyserar, konstaterar och reflekterar. Är det något jag kan göra något åt? Svaret är oftast givet, om man lyssnar vill säga. Jag jobbar på det. Varje dag.

Jag har hittat ett lugn, en harmoni som delvis beror på att jag har fått distans till saker, livet och mig själv. Folk i min närhet har delat med sig av sina livshistorier och jag har genom dessa insett en del saker om mig själv.
Om förra året innehöll tråkiga insikter om mig själv, försöker jag nu i år ta mig an de positiva. Jag är en bra tjej. På riktigt. Så enkelt är det.

En annan fördel med att vara på rikitgt är att det har skapats nya regler. Kanske typ samma lika men ändå på något vis bättre. Återvunna regler. Mina regler. Slutspelat med andras regler.
Folk är så duktiga på att tycka; "men borde du inte göra så här?" Ja du, det kanske jag borde men nu gör jag så här för att jag mår bra av det. Ok?
Mina regler kanske innebär att saker tar längre/kortare tid, det kanske blir roligare/tråkigare när jag gör det.

Men vet du, det är jag som gör det. Alldeles själv.

Om

Min profilbild

Jazzhoppan

Ovanlig fast ändå väldigt vanlig. Skriver om det mesta och bästa i livet. Välkommen till min värld.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela