Jazzhoppan

Välkommen till min värld

Ordning och reda

Publicerad 2012-04-12 12:34:28 i I min värld

Jag gillar att ha det rent och snyggt omkring mig. Just nu spenderar jag mycket tid hemma om dagarna, eftersom jag pluggar. Jag har nästan lite svårt att koncentrera mig när det är stökigt eller om jag vet att något behövs göras. Då gör jag det som måste göras först, sen sätter jag mig och läser.
Sedan gillar jag att jag vet var allting finns. Var sak har sin plats, sa alltid min mamma när jag var liten. Då tyckte jag att hon var urfånig. Men nu som vuxen kan jag inte annat än att hålla med min kära mor. Det finns en enorm tillfredsställelse när jag dessutom kommer på, enligt mig, den bästa lösningen på oordningen. Det kan vara det bästa sättet att gömma sladdar på eller hitta den rätta förvaringsboxen till just dom där prylarna. Tyvärr kan väl detta skapa lite irritation från min omgivning eftersom de inte alltid uppskattar att jag måste ha en viss koll. Eller att jag själv blir irriterad över att mina nära och kära inte gör som jag gör...
När jag var liten fick jag ofta höra att jag var slarvig och tankspridd, vilket idag är för många i min närhet helt obegripligt. " Du, slarvig? Näää" Jo, kanske är det därför som jag idag har stenkoll på mina prylar. Oftast i allafall, om ingen har flyttat på dom.
Själv har jag ytterligare en teori om varför jag är så ordningsam och gillar när det är städat och undanplockat (läs: saker på sin rätta plats). Det är för att min inre är i oordning. det är lite stökigt där inne. Så för att underlätta, håller jag ordning på utsidan.
Så idag har jag städat. Grundligt.

Om

Min profilbild

Jazzhoppan

Ovanlig fast ändå väldigt vanlig. Skriver om det mesta och bästa i livet. Välkommen till min värld.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela